Jan Berkelouw

Jan Berkelouw, geboren in 1933, heeft de opleiding tekenen en schilderen aan de Academie voor Beeldende Kunsten te Rotterdam afgerond in 1958. Na zijn studie aan de Academie is hij het onderwijs in gegaan en heeft hij 39 jaar tekenles gegeven op verschillende scholen in het voortgezet onderwijs. Daarnaast heeft hij regelmatig tekenclubs begeleid, gewerkt bij Kindertheater 'psstt'  en heeft hij diverse amateurtheaterproducties geregisseerd. Op dit moment geeft hij twee keer per week les aan het Centrum voor Hedendaagse Kunst "t Oude Raadhuys" te Spijkenisse.

Werken

Jan Berkelouw is zijn loopbaan begonnen met panelen en plastieken. Later heeft hij zich toegelegd op grafieken zoals houtsneden voor ex-libri en gelegenheidsgrafieken. Zijn werk bestaat uit zwart/wit prenten en kleurenprenten. Sinds enige tijd maakt hij tevens aquarellen. Over zijn werk zegt hij: "Ik weet niet waar het vandaan komt, ik ben slechts een instrument. Kijk met je hart, mijn eigen interpretatie belet anderen mijn werk eigen te maken."

Zonder lijst

De werken worden aangeboden zonder lijst. U kunt zelf bepalen hoe u het werk ingelijst wilt hebben, waarbij in overleg tot een goede combinatie van het werk en de presentatie ervan wordt gekomen.

De pers over Jan Berkelouw:

"Als men zijn werken bekijkt, krijgt men al snel een indruk van zijn humoristische kijk op mens en maatschappij, hetgeen hem een boeiende persoonlijkheid maakt. De thema's politiek en erotiek komen vaak in een theatrale-, magische of religieuze context terug in zijn werk".